Ronald Bakker

Ik ben Ronald Bakker, 53 jaar, al 30 getrouwd met José en vader van een zoon (Tom, 21) en dochter (Anne, 19). We wonen al 26 jaar in Sprang-Capelle.
 
Momenteel ben ik wethouder van Economische en Sociale Zaken in Waalwijk. Ik zet me sinds 2003 in voor de VVD, nu al 5 jaar als wethouder.
 
Mijn loopbaan is gelopen via diverse functies bij de politie in Rotterdam, automatiseringsdeskundige bij Interpolis en het ondernemerschap. Ik was zo’n 20 jaar lang directeur en mede-eigenaar van een logistieke onderneming in Nederland en Duitsland.
 
Ik wil mij de komende 4 jaar opnieuw inzetten om Waalwijk weer net iets sterker en mooier te maken, zodat haar inwoners er nog prettiger kunnen leven. Liefst met wat minder regeltjes en dus wat meer vrijheden. Ik zie graag dat Waalwijkse inwoners de regie over hun eigen leven voeren. Daarbij niet te veel voor de voeten gelopen door een wat al te bemoeizuchtige overheid. En daarnaast voor hen die het echt niet zelf kunnen een goed vangnet. Maar mensen die slechts denken dat ze het niet zelf kunnen, moeten we zover krijgen dat ze daar echt anders over gaan denken. Meedoen is wat mij betreft de norm. Zo wordt onze gemeenschap sterker.