Parkeren

En waar je bij A én B gewoon kunt parkeren. Binnen de gemeente Waalwijk is het onderwerp parkeren, vooral in het centrum van Waalwijk, ruimschoots aan bod gekomen. Wij zijn blij met het nieuwe parkeerbeleid en verwachten positieve ontwikkelingen te zien bij de komende evaluatie. Om het parkeren binnen onze gemeente verder te verbeteren zijn er nog meer zaken die aangepakt kunnen worden.

Ø  Wij willen dat er voldoende parkeerplaatsen zijn. Door slimme investeringen kunnen parkeerplaatsen van kantoren en bedrijven vooral in het centrum op koopavonden, zaterdagen en koopzondagen beter benut worden. De gemeente stimuleert dubbelgebruik van parkeerterreinen en parkeergarages. Dit kan bijvoorbeeld bij de parkeervoorzieningen van de Rabobank en Casade in het centrum van Waalwijk.

Ø  Het is verkeerd dat de gemeente de auto eenzijdig als melkkoe gebruikt, bijvoorbeeld bij parkeertarieven. Als de gemeente parkeergeld vraagt, kunnen de opbrengsten daarvan volledig in extra of betere vervoersvoorzieningen gestoken worden.

Ø  Wij zijn geen fan van betaald parkeren. Als er dan toch voor gekozen wordt om betaald te parkeren, dan moet het anno 2018 toch mogelijk zijn om dat met een mobiele telefoon en pinpas te doen? We zijn ook geen voorstander van het vooraf moeten betalen van €0,10. Wanneer de betaalmogelijkheden niet achteraf mogelijk zijn, moet er sprake zijn van een blauwe zone.