Emile Knops

Wie is Emile Knops?

Geboortedatum en leeftijd: 14-08-1966 (55 jaar)

Woonplaats en wijk: Sprang-Capelle, Nieuwevaart

Sociale media: Instagram en LinkedIn

 

Onderwerpen die belangrijk voor me zijn:

Financiën, Ruimtelijke ordening, Huisvesting en Energietransitie

 

Expertises:

Financiën en IT.

 

Wat ik doe in het dagelijkse leven

Ik heb Informatiekunde aan de Universiteit Tilburg. In mijn werkzame leven ben ik altijd actief geweest op het snijvlak van financiën en IT, met de laatste jaren het zwaartepunt steeds meer bij IT. Ik ben begonnen bij KPN als controller, daarna IT inkoopmanager bij TPG Post, vervolgens financieel directeur bij een IT-bedrijf en daarna werkzaam als zelfstandig IT-consultant/ projectmanager. Momenteel heb ik een IT-bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwerpen, bouwen en exploiteren van websites.

 

Wat de politiek betreft ben ik nu ongeveer 3 jaar als fractievolger actief. Daarnaast ben ik een aantal jaren eerst als secretaris en daarna als penningmeester in het bestuur van de lokale VVD-afdeling actief geweest.

 

Mijn passies en/of hobby’s

Twee grote hobby’s houden mij naast mijn werk en gezin bezig: squashen en oldtimers. Ik squash 3 á 4 keer in de week fanatiek. Naast het proberen om fit te blijven let ik goed op mijn voeding en gezondheid. Als je het geluk hebt om je fysiek goed te voelen, is het een stuk makkelijker om je ook geestelijk goed te voelen. Naast al het toetsenbord werk, vind ik het plezierig om af en toe met mijn handen te werken. Daarom sleutel en pruts ik graag aan oude auto’s.

 

Wat ik wil betekenen voor de gemeente Waalwijk

Ik wil me graag inzetten voor de Waalwijkse-, Waspikse- en Sprang-Capelse gemeenschap met als oogmerk een efficiënte en effectieve gemeente die zich dienstbaar opstelt naar haar inwoners en dat op een financieel gezonde basis doet.

 

‘’De gemeentelijke organisatie is dienstbaar aan haar inwoners.’’