Waalwijkse VVD: ‘’Van het Lido een pretpark maken? Nee, bedankt.’’

WAALWIJK – Wat de Waalwijkse VVD betreft komt er geen Billy Bird park in het Waalwijkse recreatiegebied het Lido. Recentelijk heeft het bedrijf aangegeven interesse te hebben in het exploiteren van een park nabij het Hoefsvengebied (het Lido) in Waalwijk.

 

Billy Bird lijkt al langer in deze omgeving op zoek te zijn naar mogelijkheden voor een nieuw park. Zo exploiteerde het bedrijf al het openluchtzwembad het Run in Drunen en hebben ze interesse getoond in de Roeivijver in dezelfde plaats. Billy Bird heeft met Hemelrijk in Volkel en Drakenrijk in Reuver al twee recreatieparken, bestaande uit onder andere een natuurbad en een aanbod van thematische binnen- en buiten attracties.

 

Voor de VVD komt de interesse in Waalwijk niet uit de lucht vallen. Net na de gemeenteraadsverkiezingen van maart heeft Billy Bird al interesse getoond in de gemeente Waalwijk. Wat de VVD betreft komt er echter geen pretpark in dit gebied. Naast de woonwijk Akkerlanen die er komt, wil de VVD dit natuurgebied toegankelijk houden voor iedereen. Ook evenementen zoals wandel- en mountainbikewedstrijden, Wollukstock en de British Auto Jumble horen hier volgens de VVD gewoon plaats te kunnen vinden.

 

Eerder vroeg de VVD al om een totaalplan voor het Hoefsvengebied. Niet alleen een plan voor een openbaar stadsstrand, maar ook een plan waar de speeltuin en het hertenkamp in het gebied meegenomen zou worden. De VVD geeft aan dit af te wachten, om samen met het kostenplaatje een goede invulling te geven aan het Hoefsvengebied.