Waalwijkse VVD met Petra Lepolder op bezoek bij circulair boerenbedrijf in Sprang-Capelle

Voor de VVD zijn boeren altijd belangrijk geweest in onze provincie en zullen dat ook altijd blijven. Boeren zijn ondernemers. Ondernemers die de ruggengraat van onze lokale economie zijn door banen te creëren en te investeren in onze gemeenschap. Daarom bezocht de Waalwijkse VVD samen met Petra Lepolder, kandidaat Statenlid #4 voor de Brabantse VVD, op zaterdag 4 maart circulair boerenbedrijf E. Nieuwenhuizen&zn in Sprang-Capelle.

 

Boerderij E. Nieuwenhuizen&Zn is een circulair boerenbedrijf die voor hun eigen voer verbouwen, maar ook hun eigen mest weten te plaatsen op eigen grond. Het gaat hier om een vleesveebedrijf waarbij het eindproduct, het rundvlees, ook enkel in Nederland verkocht wordt. Zo kunnen onze inwoners het rundvlees van deze boerenbedrijf kopen bij de lokale supermarkt in de buurt. En verkopen zij zo de lage wereldmarktprijzen.

 

Er was hier veel belangstelling voor en een goed en eerlijk gesprek werd gevoerd. Veel zorgen werden geuit, die veelal terug te voeren zijn op onduidelijkheid, oneerlijkheid en een afnemend vertrouwen in de hedendaagse politiek. De Waalwijkse VVD kan zich goed vinden in de zorgen die Ed Nieuwehuizen, eigenaar van het boerenbedrijf, ons deelde.

 

Als VVD staan wij voor een duidelijk en consistent lange termijn overheidsbeleid, waarin ondernemers, zoals Nieuwehuizen, de kans krijgen zich tijdig aan te passen. De provinciale visie op het agrarische bedrijf in Brabant is essentieel. Toe naar kwalitatief hoogwaardige, herkenbare, lekkere en gezonde producten van Brabantse bodem tegen eerlijke prijzen voor de Brabantse boeren. 

 

Ed Nieuwehuizen heeft zich samen met andere vleesveehouders een keten weten te vormen, in samenwerken met de lokale Plus supermarkt in Sprang-Capelle. Ed gaf aan dat de juiste samenstelling van het voer garandeert de juiste smaak, kleur, prijs en structuur. Maar ook de diervriendelijkheid die Ed voorstaat moet op die boerderijen gemeengoed worden. Kortom: er is nog veel werk te verzetten.


Ed houdt van zijn runderen en van zijn werk. Dat merk je direct als hij er over vertelt. Vol passie en overgave.