Een vliegende start: de eerste 100 dagen van VVD wethouder Frank Spierings

In zijn eerste 100 dagen als wethouder van de VVD in Waalwijk heeft Frank Spierings een krachtige start gemaakt. Met zijn gedrevenheid heeft hij samen met het college van B&W belangrijke stappen gezet om onze gemeente economisch sterk en veilig te houden. Met resultaten zoals de camerabeveiliging op bedrijventerrein Zanddonk, het koppelen van boeren aan het Waalwijks Bedrijven Platform (WBP) en de talloze werkbezoeken aan lokale ondernemers, maakt Spierings samen met het Waalwijkse college werk van een veilig en welvarend Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik.

 

Camerabeveiliging bedrijventerrein Zanddonk: Veiligheid voorop

Een veilig bedrijventerrein is van groot belang voor ondernemers en werknemers. Wethouder Spierings heeft samen met het college ingezet op de realisatie van camerabeveiliging voor bedrijventerrein Zanddonk eind vorig jaar. De beelden worden gemonitord door handhaving, wat zorgt voor een snellere detectie en aanpak van eventuele incidenten. Zo vergroten we met camerabeveiliging de veiligheid voor inwoners en ondernemers in Zanddonk en kunnen zij met een gerust hart hun werkzaamheden verrichten.

 

Boeren gekoppeld aan het Waalwijks Bedrijven Platform (WBP): Duurzame samenwerking

“Waalwijk heeft een agrarische sector om trots op te zijn!”, stelt Spierings. Daarom heeft hij zich met het college ingezet om de samenwerking tussen boeren, het bedrijfsleven en de gemeente te bevorderen. Door verschillende boerenbedrijven te koppelen aan het Waalwijks Bedrijven Platform (WBP) zijn er nieuwe duurzame samenwerkingsverbanden ontstaan. Het WBP vormt de brug voor overleggen tussen bedrijven en de gemeente. Door boerenbedrijven hieraan te koppelen, is hiermee de basis gelegd voor verdere verduurzaming en groei van de agrarische en de industriële sector in Waalwijk.

 

Talloze werkbezoeken bij Waalwijkse bedrijven: Oog voor de lokale economie

Wethouder Spierings en het college hebben oog voor de lokale economie en daarom heeft hij tijdens zijn eerste 100 dagen veel werkbezoeken afgelegd bij lokale ondernemers. “Ik heb me laten informeren over de uitdagingen en kansen waar ondernemers mee te maken hebben en heb actief geluisterd naar hun wensen en behoeften”, stelt de VVD wethouder. Hoewel Spierings zelf ondernemerservaring heeft en daardoor bij veel ondernemers een bekend gezicht is, heeft hij met de werkbezoeken een nog beter beeld gekregen wat ondernemers nodig hebben om te kunnen doen waar ze goed in zijn.

 

Met onder meer de camerabeveiliging op bedrijventerrein Zanddonk, de duurzame samenwerking tussen boeren, het bedrijfsleven en de gemeente via het WBP en de vele werkbezoeken aan lokale bedrijven, heeft wethouder Spierings laten zien dat hij daadkrachtig en betrokken is bij de economische ontwikkeling van onze gemeente. Maar hij is nog lang niet klaar. Het college heeft ambitieuze plannen om de lokale economie verder te stimuleren en te laten groeien. Zo spant Spierings zich in voor het realiseren van onder meer de Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat (GOL), de Insteekhaven en het afronden van Haven 8 Oost.

 

Al met al kunnen de eerste 100 dagen van wethouder Frank Spierings worden omschreven als een periode van verbinden en versterken. Met concrete maatregelen als camerabeveiliging en het versterken van de samenwerking tussen bedrijven heeft de VVD wethouder een vliegende start gemaakt en belooft een waardevolle bijdrage te leveren aan het veilig en welvarend houden van de gemeente Waalwijk.