Lokale VVD op bezoek bij brandweerhelden van Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik

Het werk dat onze brandweer doet om onze gemeente veilig te houden is van onschatbare waarde en iets om trots op te zijn. En gezien de gemeenteraad van Waalwijk deze maand het beleid van de Veiligheidsregio voor de komende jaren bespreekt, bezocht VVD-raadslid Milos Boksan afgelopen week al onze brandweerposten in Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik om in gesprek te gaan over het belangrijke werk van onze brandweer, over wat er goed gaat, over wat beter kan en om in de praktijk te zien hoe de brandweer te werk gaat.

 

Het werk dat onze brandweer verzet in Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik is iets waar we met z’n allen ontzettend trots op mogen zijn. Dag in dag uit staan deze helden voor ons klaar om branden te blussen, hulp te verlenen bij ongevallen en onze kernen veilig te houden. Om dit belangrijke werk in goede banen te kunnen leiden hebben we de Veiligheidsregio, die onze brandweer aanstuurt. Deze organisatie is verantwoordelijk voor de brandweerzorg, rampenbestrijding, crisisbeheersing en geneeskundige hulpverlening in onze regio.

 

Het is daarom belangrijk dat er verstandige keuzes worden gemaakt over waar we ons in de aankomende jaren mee bezig gaan houden om onze regio veilig te houden. En het maken van die keuzes wordt deze maand besproken in de gemeenteraad van Waalwijk. Om op te halen hoe onze brandweerposten hiernaar kijken, is VVD-raadslid Milos Boksan op bezoek geweest bij al onze brandweerposten.

 

In Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik ging hij in gesprek over wat er goed gaat op de brandweerposten, wat beter kan en keek hij mee tijdens de wekelijkse oefeningen die de brandweerposten uitvoeren. Boksan sprak met brandweerlieden en leerde over hun dagelijkse werkzaamheden en uitdagingen. Hij hoorde over de verschillende soorten oefeningen die ze doen om op alles voorbereid te zijn, over de uitrusting die ze nodig hebben om hun werk veilig te kunnen doen en over de complexiteit van het werk dat ze verrichten.

 

Een van de dingen die Boksan opviel, was de toewijding van de brandweerlieden. "Het is echt bijzonder om te zien hoeveel passie en toewijding deze mannen en vrouwen hebben voor hun werk," stelt hij. "Het is niet alleen een baan voor ze, het is een roeping." Naast het bespreken van de uitdagingen waar de brandweer voor staat, hoorde Boksan ook over de successen die ze hebben geboekt. Zo waren brandweerlieden trots op de snelle reactie bij een recente brand of waren ze trots op hoe fanatiek ze deelnemen aan (regionale) wedstrijden om hun werk nog beter te kunnen doen.

 

Al met al waren het geslaagde werkbezoeken waar Boksan het belang benadrukte van de brandweer voor onze gemeenschap en de waardering die lokale VVD heeft voor hun inzet. "Onze brandweerlieden zijn echte helden die dagelijks hun leven riskeren om ons veilig te houden. Daar mogen we trots op zijn. Ik neem in ieder geval genoeg huiswerk mee voor mijn werk in de gemeenteraad”, stelt hij.