Leden Waalwijkse VVD op bezoek bij Brandweer Waalwijk

Onze brandweer speelt een onmisbare rol in het veilig houden van onze gemeente en het beschermen van onze gemeenschap. Om een beter beeld te krijgen bij wat al die brandweerhelden doen voor een veilige gemeente gingen leden van de Waalwijkse VVD op woensdagavond 28 juni op bezoek bij Brandweer Waalwijk. Hier kregen zij een rondleiding door de kazerne, kregen ze uitleg over hoe de voertuigen werken en spraken ze verschillende brandweerlieden over hun belangrijke werk.

 

Zonder het werk van de brandweer leven we niet in een veilige gemeente. Om een beter beeld te krijgen bij dat onmisbare werk dat de brandweer in Waalwijk doet, gingen leden van de Waalwijkse VVD op woensdagavond 28 juni op bezoek bij Brandweer Waalwijk. Hier kregen zij allereerst van bevlogen vrijwilliger René van Boxtel een uitgebreide rondleiding door de kazerne. Hier kregen de leden te zien hoe goed de faciliteiten op de kazerne zijn geregeld om snel en effectief het werk uit te kunnen voeren en kregen ze een inkijk in de rijke geschiedenis van de Waalwijkse brandweer.

 

Vervolgens werd de rondleiding voortgezet in de voertuigenhal waar de leden getrakteerd werden op een indrukwekkend overzicht van de verschillende voertuigen en apparatuur waarover de brandweer beschikt. Van de tankautospuit tot de hoogwerker, alles werd uitvoerig toegelicht. De aanwezige brandweerlieden namen ruim de tijd om vragen te beantwoorden en uitleg te geven over de werking en het belang van elke apparatuur.

 

Ook gingen de leden met brandweerlieden in gesprek over wat goed gaat en wat beter kan. Dit bood een unieke kans om meer te weten te komen over de dagelijkse uitdagingen waarmee de brandweer te maken heeft. Er werden ervaringen gedeeld en verhalen verteld van reddingsoperaties en het bestrijden van branden tot aan de noodzaak voor het werven van meer vrijwilligers.

 

Het bezoek aan Brandweer Waalwijk was kortom een groot succes. Het heeft de leden van de lokale VVD een dieper inzicht gegeven in het werk van de brandweer en de uitdagingen waarmee zij worden geconfronteerd.

 

De Waalwijkse VVD is trots op onze brandweer en danken hun voor de gastvrijheid. We blijven ons onvermoeid inzetten om onze gemeente veiliger te maken.