Economische ontwikkeling

Wat we willen bereiken

Het midden- en kleinbedrijf is dé banenmotor van de gemeente. Als het goed gaat met de lokale ondernemers, dan gaat het goed met de gemeente. We hebben in onze gemeente een aantal grote logistieke spelers, maar we mogen ook het midden- en kleinbedrijf niet vergeten. De coronacrisis heeft onze bedrijven en ondernemers hard geraakt. Zij hebben een moeilijke tijd achter de rug. Daarom willen wij ondernemers de komende periode blijven ondersteunen. Niet door subsidie, maar wel door hen alle ruimte te geven om te kunnen ondernemen. Zo dragen we bij aan een bloeiende economie, banen voor onze inwoners en innovatieve technieken voor de toekomst.


Hoe we dat gaan doen

  • We geven de komende jaren, naast logistiek, meer aandacht aan het versterken van de technieksector. Dit zorgt voor kwalitatief betere banen, waardoor we een betere mix krijgen.
  • De gemeente zorgt voor één aanspreekpunt waar ondernemers terecht kunnen voor ál hun vragen.
  • We gunnen zoveel mogelijk gemeentelijke opdrachten aan lokale ondernemers binnen de grenzen en mogelijkheden van de wet.
  • Ondernemers krijgen meer mogelijkheden om creatief te ondernemen. Zelf kunnen zij het beste beslissen wanneer hun winkel open of dicht gaat.
  • Waar het kan, verlengen we vergunningen. Daarnaast streven we naar het zo veel mogelijk afschaffen van vergunningen en vervangen wij deze door algemene regels of een meldingsplicht.
  • We ondersteunen nieuwe ondernemers bij de start van een eigen bedrijf. We helpen met vereenvoudigde regelgeving en advies op maat om hun activiteiten tot een succes te maken.